Wanneer wil je gaan?

19 maart 2019
10:00-16:00 · Zoetermeer
10 april 2019
10:00-16:00 · Ede
16 mei 2019
10:00-16:00 · Utrecht

Arbeidsrecht

Intro

De WWZ (Wet Werk en Zekerheid) zorgt voor grote veranderingen in de werkgever-werknemer verhoudingen. Met name het ontslagrecht en de rol van het UWV en de kantonrechter zijn drastisch veranderd. Stel: je hebt personeel in dienst. Dan krijg je vroeg of laat te maken met situaties waarbij de rechtspositie van werkgever en –nemer een rol spelen. Als je inzicht mist in de juridische aspecten in de arbeidsverhouding is deze cursus een must do. Door de perfecte combinatie van theorie en praktijk bieden we je inzicht in de verschillende facetten van het arbeidsrecht.

Wat leer je?

Je vergaart begrip in het arbeidsrecht en kunt praktijksituaties goed afhandelen. Je bent ook in staat in te schatten wanneer je beter een deskundige kunt inschakelen.

Programma

Bij alle onderwerpen kun je de eigen arbeidsrechtelijke problemen inbrengen. De bijbehorende cursusmap dient als naslagwerk. In deze cursus behandelen we de volgende onderwerpen:
  • Welke vormen van arbeidsovereenkomsten zijn er;
  • Hoe kunt u omgaan met zieke werknemers;
  • Hoe kunt u omgaan met disfunctionerende werknemers;
  • Op welke manier kunt u een dienstverband beëindigen;
  • Veranderingen bij ontslag door de Wet Werk en Zekerheid;
  • Ontslagroute en hoogte transitievergoeding.

Voor wie?

De cursus is bestemd voor ondernemers of stafmedewerkers die praktische kennis over arbeidsrecht willen verwerven.

Maatwerk

Wij verzorgen deze cursus ook voor groepen. Deze wordt dan uitgevoerd op een tijdstip en een plaats die jij kiest. Wij passen de cursus aan je wensen aan.

Investering

Als lid van MKB-Nederland betaal je € 365,-; ben je geen lid, dan € 395,-. Het cursusboek kost € 40,-. Voor de accommodatie, koffie, thee en lunch betaal je € 19,75. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen en tips

Heb je nog vragen over deze cursus? Bel ons dan op (015) 219 13 90 of mail via info@mkbct.nl.

Wij geven ook andere cursussen en trainingen op het gebied van personeel. Misschien vind je onderstaande suggestie ook interessant!

Een cursist over:

Ontslagvergunningen en -procedures zijn zeer actueel. We zochten een opleidingspartner die ons de nodige verdieping op dit terrein kon bieden en kwamen bij MKB Cursus & Training uit. De kleinschaligheid van de cursus zorgt ervoor dat je heel gericht met de trainer kunt communiceren. Ook de onderwerpen zijn concreet, zoals werkkostenregelingen en ontbindingsovereenkomsten. ‘k Heb het cursusboek nu binnen handbereik liggen!

L’Arcade Administraties-Belastingen BV, Heerhugowaard
John Appelman, directeur
€ 365,-
voor MKB-Nederland leden