Meer rendement door inzicht in groepsdynamiek

De studie van het menselijk gedrag is begonnen met de ‘psychologie’. Deze bestudeert het gedrag van de mens als individu. Al snel ontdekte men dat dit niet voldoende was om elk gedrag te verklaren. Een mens beslist soms anders en vertoont ander gedrag in kleinere groepen. Men neemt beslissingen met die groep of steunt de groepsbeslissingen, zelfs als men het er fundamenteel niet mee eens is. U als leidinggevende moet op de hoogte zijn van de wetten die er in kleinere groepen heersen. De groepsdynamiek legt deze wetten bloot.

Doelstelling
Tijdens deze ééndaagse training over groepsdynamiek krijgt u inzicht in het groepsgedrag van uw werknemers en de rol die elk lid van de groep vervult binnen de groep en wat dat betekent voor uw organisatie. Als u deze training heeft gevolgd, kunt u meer rendement uit uw groepen halen. U leert makkelijker mensen te motiveren en u kunt beter conflicten vermijden en opmerken.

Programma
De training behandelt de volgende onderwerpen:

  • Psychologie individu / groep / maatschappij.
  • Relaties in groepen en hun omgeving.
  • Rollen van groepsleden.
  • Spanningen binnen de groep.
  • Werken in de groep verbeteren.
  • Conflicthantering.

Deelnemers
De training is bestemd voor ondernemers of leidinggevenden die leiding geven aan een team mensen. 

Trainingsgroepen
Wij verzorgen deze workshop desgewenst ook voor groepen. De training wordt dan uitgevoerd op een tijdstip en een plaats die u het best schikt. 
 
Aantal dagdelen en prijs
De cursus bestaat uit 2 dagdelen van ca. 2,5 uur. De prijs per deelnemer is € 365,- voor leden van MKB-Nederland en € 395,- voor niet-leden. Dit bedrag is exclusief BTW, een bijdrage van
€ 30,- voor cursusmaterialen en € 19,75 per dag arrangementskosten.

Informatie
Heeft u nog vragen over deze training, dan kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers: telefoon (015) 219 13 90 of per mail, klik dan hier.


Deze cursus wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar
(015) 219 13 90

Klik hier voor de overige cursussen