Verhoog uw zakelijke zichtbaarheid met Instagram

Instagram  is een gratis mobiele applicatie om digitale foto's of video's uit te wisselen middels mobiele apparaten. De foto's en video's kunnen digitaal gefilterd worden en uitgewisseld op sociale netwerk sites. Op dit moment is Instagram een van de populairste sociale media. Het in 2010 gestarte medium onderscheidt zich van andere sociale media door voornamelijk via foto's en video's boodschappen te communiceren. Het uitgangspunt is simpel: plaatjes zeggen vaak meer dan 1000 woorden en de boodschap blijft langer hangen. Door het gebruik van foto's en video kunt u aan uw volgers snel duidelijk maken wat u te bieden heeft, wat een product of dienst doet, er een prijs aanhangen en doorlinken naar een bepaalde pagina op uw website.

Ook bij zakelijk gebruik van Instagram draait het om Return on Influence door het verhogen van uw zichtbaarheid en meer verkeer naar uw andere sociale media en website te lokken.

Doelstelling
U maakt een beginprofiel aan waarmee u direct aan de slag kunt. U leert hoe u Instagram actief in uw marketingplannen kunt betrekken in combinatie met andere media.

Programma
Tijdens de workshop Instagram worden de volgende onderdelen behandeld:

  • Overzicht sociale media en daarin de functie van Instagram.
  • Het opzetten/completeren van een profiel.
  • Het vaststellen van de te bereiken doelstellingen
  • Het plaatsen van foto's en video's.
  • Het gebruik van de filters.
  • Het linken naar gewenste pagina's.
  • Het gebruik van hashtags (#), links, sleutelwoordanalyse.
  • Volgers krijgen en wie te volgen; wie wel en wie beslist niet.
  • Het volgen van de activiteiten op Instagram; tools en tricks.
  • Praktijkdemonstraties en voorbeelden.

Werkwijze
Voorafgaande aan de Instagram-workshop ontvangen de deelnemers een korte handleiding voor het aanmaken van een basis Instagram-account. Tijdens de workshop is er een online verbinding met Instagram. De trainer presenteert u de praktische kant van Instagram en demonstreert vele mogelijkheden aan de hand van praktijksituaties. Het aantal deelnemers per groep is maximaal 14. Hierdoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht.
TIP: neem een laptop mee (met draadloos internet!) om alles direct in praktijk te brengen.

Deelnemers
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die gebruik maakt of gebruik wil gaan maken van Instagram en hier optimaal rendement uit wil halen.

Aantal dagdelen en prijs
Deze workshop bestaat uit 1 dagdeel. De prijs per deelnemer is € 150,- voor leden van MKB-Nederland en € 175,- voor niet-leden.Dit bedrag is exclusief BTW en een bijdrage van € 5,- voor arrangementskosten.

Informatie
Heeft u nog vragen over deze workshop, dan kunt u contact met ons opnemen: telefoon (015) 219 13 90.